Menu
Significant-28_Desktop_2000x655
Over Ons

Maatschappelijke impact realiseren

Als advies- en onderzoeksbureau willen wij met oplossingen komen die écht het verschil maken. Dat vraagt om oprechte betrokkenheid. Met die drive zetten wij onze expertise dagelijks in voor de zorg, het sociaal domein en bij justitie en veiligheid.

Maatschappelijke impact realiseren. Dat is niet bepaald een koud kunstje. Want als je tot een oplossing wilt komen die écht het verschil maakt, voor alle stakeholders, heb je meer nodig dan alleen de juiste kennis. Dat vereist ervaren professionals die oprecht betrokken zijn. Professionals die beseffen dat hun bijdrage een wereld van verschil kan maken. Daarom onderzoeken wij kritisch. Onderbouwen wij scherp. Geven wij stof tot nadenken en handelingsperspectief. Daarom bundelen wij denkkracht en stellen wij de juiste vragen. Denken wij proactief mee en bieden wij tegengas waar nodig. Altijd fijn in de omgang. Altijd sturend in de voortgang. Om zo samen tot een maatschappelijke oplossing te komen die Significant te noemen is.

We zijn actief in de zorg, het sociaal domein en justitie en veiligheid. Leefdomeinen van burgers waar de overheid een rol speelt om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen. Daar zijn grote uitdagingen mee gemoeid. Denk aan de vergrijzing, het voorkomen van recidive en samenhang creëren bij het ondersteunen van burgers met een hulpvraag. Rond deze onderwerpen zijn wij actief, weten we wat er speelt en helpen we opdrachtgevers bij het rijk, lagere overheden, brancheorganisaties, cliënten en patiënten- of beroepsvertegenwoordigers, aanbieders en uitvoeringsorganisaties. Met het ontwikkelen van beleid en stelselvragen, bepalen van de impact van veranderingen en het begeleiden van veranderingen. En wij ondersteunen opdrachtgevers bij het inregelen van processen, inrichten van organisaties, ontwikkelen van professionals en samenwerking, sturing, opdrachtgeverschap en financiële uitdagingen.

Een bureau met persoonlijkheid

Significant Public hanteert als Purpose (zingevend doel): ‘Wij zijn er om samen met onze klanten een merkbare, zichtbare en voelbare betere maatschappij te creëren’ (Purpositioning Significant Public, 2019). Significant Public staat voor vijf principes: Kwaliteit, Betrouwbaarheid, Samenwerking, Hulpvaardigheid en Werkplezier. Wij nemen al deze principes zeer serieus: wij zullen geen opdrachten aanvaarden waarbij wij niet de gelegenheid krijgen om integer en betrouwbaar ons werk te doen.

Adviseurs en onderzoekers van Significant Public zijn zelfbewuste professionals die vaak heel bewust hebben gekozen voor een bureau dat zich sterk richt op de publieke sector. Maatschappelijke betrokkenheid zit zo in onze genen: wij willen als adviesorganisatie intrinsiek er toe doen in het publieke domein bij de maatschappelijke opgaven die daarin aan de orde zijn. Significant Public is door haar purpose, principes en mensen een organisatie geworden met herkenbare ’persoonlijkheid’. Die laat zich karakteriseren als: Betrokken, Nieuwsgierig, What-you-see-is-what-you-get, Integer en Hulpvaardig. De bezieling die mensen bij Significant Public delen is de maatschappelijke drive en de wil om mensen echt verder te helpen. Het plezier in samen werken en samen puzzelen.

Michiel Blom en Vicky Drost vormen het managementteam van Significant Public.

Significant Public is onderdeel van de Significant Groep.

Contactgegevens

Significant Public
Parijsboulevard 209d
3541 CS Utrecht
088-0023400
info@significant.nl

Onze ventures

Maatschappelijke impact realiseren. Als advies- en onderzoeksbureau willen we met oplossingen komen die écht het verschil maken. Dat vraagt om oprechte betrokkenheid. Met die drive zetten we onze expertise dagelijks in voor de zorg, het sociaal domein en bij justitie en veiligheid.

Naar website

Er zit altijd meer in samenwerking. Met die dagelijkse mentaliteit werken we aan de beste samenwerkingsoplossingen voor onze opdrachtgevers. We richten ons op inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering voor organisaties op het snijvlak van markt en overheid.

Naar website

Voor een significant verschil. Voor beleidsvraagstukken in de publieke sector halen wij altijd het onderste uit de kan. We belichten ieder onderwerp van alle mogelijk kanten en rusten niet tot we weten hoe we een significant verschil kunnen maken.

Naar website

Maak kennis met een bonte club van vindingrijke informatie-entrepreneurs die verder kijken dan de data. Wij blijven blijven net zo lang puzzelen tot we de resultaten hebben vertaald naar realistische oplossingen. Of het nu gaat om digitale strategieën, dashboards, prototypes van digitale innovaties of ingewikkelde data-analyses.

Naar website