Menu
Significant-43_Desktop_2000x655
Nieuws

Nieuw: Interim-, programma- en change management (IPC)

De advies- en onderzoekspraktijk van Significant Public heeft met haar werk impact voor mensen die te maken krijgen met de zorg, vormen van ondersteuning in het (brede) sociaal domein en/of issues met justitie en veiligheid. Om deze impact verder te versterken start Significant Public met nieuwe, aanvullende dienstverlening die zich richt op het invullen van rollen op het gebied van interim-, programma- en changemanagement (IPC). De invulling van deze rollen gebeurt door zeer ervaren, zelfstandig werkende professionals die aan Significant Public IPC zijn verbonden. Voor IPC-ers betekent dit een thuisbasis bij een professionele organisatie met toegang tot netwerk, kennis en sparring. En samenwerken met leuke en slimme collega’s.

Opdrachtgevers vinden het belangrijk om snel te kunnen schakelen als het gaat om het realiseren van veranderingen. Inmiddels lopen activiteiten voor onderzoek, advieswerk, verandervragen e en implementatie in elkaar over. Veelvuldig zijn we dan ook betrokken bij de implementatie- en/of veranderkundige vraagstukken. Dat vraagt soms ook om betrokken professionals die pragmatisch en met de voeten in de klei aan de slag gaan met klussen voor meerdere (2 tot 5) dagen per week. Om hier goed op in te kunnen spelen biedt Significant Public IPC een nieuwe oplossing. Steeds vaker vragen opdrachtgevers om een ervaren professional die hen voor langere tijd helpt om een verandering te borgen, een programma te leiden of een samenwerkingsproces te begeleiden. Bijvoorbeeld: het opzetten en begeleiden van een regionale samenwerking om te komen tot een transformatie van het zorglandschap, het begeleiden van uitvoeringsprofessionals bij het implementeren van een andere werkwijze, het leiden van inkoopsamenwerking of het doorbreken van weerbarstige patronen bij complexe jeugdproblematiek. Opdrachtgevers zijn (regionale) samenwerkingsverbanden, gemeenten, zorgorganisaties of (landelijke) programma’s.

"Met IPC bieden we bredere dienstverlening en een thuisbasis voor zelfstandigen." Patrick Tazelaar

Significant Public IPC speelt niet alleen in op de behoefte van opdrachtgevers. Veel zelfstandig werkende professionals hebben behoefte aan intervisie met andere professionals, willen verbonden zijn met (kennis)netwerken, hebben behoefte aan professionele begeleiding bij complexe vraagstukken en/of het goed inrichten van een opdracht, en willen snel toegang tot adviseurs, onderzoekers of data-analisten. En niet te vergeten: een thuisbasis waarop ze kunnen terugvallen en professioneel ‘lief en leed’ mee kunnen delen. IPC biedt deze thuisbasis zonder dat dit de vrijheid en zelfstandigheid van de professional in de weg zit.

Ben jij op zoek naar een geschikte professional die voor jou aan de slag kan? Of ben jij als ervaren zelfstandig werkend professional op zoek naar een organisatie die nauw met jou samenwerkt? Neem dan contact op met Patrick Tazelaar (patrick.tazelaar@significant.nl) of Wouter Jongebreur (wouter.jongebreur@significant.nl).

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Patrick Tazelaar