Menu
Significant-37_Desktop_2000x655
Veranderkunde

De kunst van veranderkunde

Wij begeleiden veranderingen in het publieke domein op allerlei niveaus. Hoe kunnen we jouw organisatie verder helpen?

Het bedenken van een verandering is een ding. Maar vaak schort het aan een effectieve implementatie van die verandering. En juist dat zorgt voor het behalen van het gewenste succes.

De professionals van Significant Public begeleiden organisaties en samenwerkingsverbanden bij veranderingen in het publieke domein op allerlei niveaus. Niet met een blauwdruk en starre top-down aanpak, maar met aandacht voor zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ factoren. Op basis van inzicht dat we bij legio praktijkcases hebben opgedaan.

Onze visie op het vinden van oplossingen die echt verandering geven is gevisualiseerd op onderstaande plaat. Per stap lichten we die hieronder toe.

1. Oplossingen die écht het verschil maken, met maareen startpunt: de mens. De klant, cliënt, patiënt, inwoner, medewerker, beleidsadviseur, bestuurder en ga zo maar door.
2. Oplossingen voor een gedeeld vraagstuk dat voor allen relevant is en organisatiebelangen ontstijgt. Hoe concreter hoe beter, want abstracte vragen lokken abstracte antwoorden uit. Concrete vragen ontlokken creatieve oplossingen.
3. Creatieve oplossingen zijn vaak beter houdbaar op papier dan in de praktijk. Daarom blijven we niet in de papieren werkelijkheid hangen, maar experimenteren we op de plekken en met de mensen met energie. Idealiter niet met een creatieve oplossing, maar met meerdere tegelijkertijd zodat we het beste uit verschillende ervaringen kunnen benutten.
4. Deze oplossing, die het beste uit verschillende ervaringen samenbrengt, en standhoudt in de praktijk, wordt het ‘nieuwe normaal’. We ontsluiten de lessen uit de experimentfase en helpen ieder die wil om dit in het dagelijks werk toe te passen. Ook daarna blijven we continu op zoek naar verbeteren.

We zetten diverse methodes en instrumenten in bij het bereiken van de verandering. Bijvoorbeeld met Actieonderzoek of Service Design Thinking of met verschillende manieren van procesoptimalisatie.

      Meer weten over dit onderwerp?

      Neem dan contact op met:

      Vicky Drost