Menu
Significant-29_Desktop_2000x655
Cases

Implementatie zorgtechnologie in verpleeghuizen

Om het werk van de medewerker aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten implementeerden negen verpleeghuizen zorgtechnologie. Zij deden dit in het kader van de Challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’. Significant Public deed actieonderzoek bij twee van die verpleeghuizen en begeleidde ze naar de eindstreep.

Hoe kun je het gebruik van technologie in verpleeghuizen stimuleren? Dit vroeg het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich af. Om antwoord op deze vraag te krijgen organiseerde VWS de Challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’. Negen verpleeghuizen implementeerden zorgtechnologie en streden hiermee om de titel ‘zorgvernieuwer 2019’.

Significant Public begeleidde voor deze challenge twee van de negen verpleeghuizen. Wij ondersteunden het Evean Oostergouw met de implementatie van slim incontinentiemateriaal en Vitalis Brunswijk met de implementatie van een zorgalarmeringssysteem.

Daarbij gingen wij als volgt te werk: Als eerste brachten wij de effecten van de implementatie in kaart voor de organisatie, de werknemers én de cliënten. Wij onderzochten wat er nodig was om te kunnen werken met de nieuwe technologie. Daarbij keken wij verder dan alleen de proceskant. Wij hebben nadrukkelijk aandacht besteed aan de menselijke aspecten van de noodzakelijke veranderingen in de werkwijze van de medewerkers. En met succes! Evean Oostergouw heeft de Challenge gewonnen en mag zich hiermee ‘Zorgvernieuwer 2019’ noemen.

Klik hier om de bijbehorende rapportage te downloaden.