Menu
Significant 53 Desktop 2000x655
Cases

Een warm welkom in de zorg

In de zorg wordt hard gewerkt! Al voor de coronacrisis had de zorgsector te maken met krapte op de arbeidsmarkt en uitdagingen met het behouden van nieuwe medewerkers. De regionale werkgeversorganisaties Transvorm, Care2Care, WVG Zorg en Welzijn, WZW sloegen de handen ineen om een website voor hun leden te ontwikkelen ter ondersteuning bij het onboardingsproces (alle activiteiten en processen waarmee de organisatie nieuwe medewerkers helpt hun weg te vinden in de organisatie). Significant Public maakte de fasen en onderdelen van het onboarden inzichtelijk en gaf tips en tricks voor een goede inrichting van het onboardingsproces.

De eerste dag van een nieuwe baan is altijd spannend. Nieuwe medewerkers willen graag aan de slag en zijn benieuwd naar hun collega’s en de do’s en don’ts. En tegelijkertijd worstelen ze met vragen en onzekerheden, ongeacht of je een ervaren manager of starter bent. Een goed onboarding programma helpt nieuwe medewerkers snel op weg, zowel inhoudelijk als sociaal. Ze worden daarmee als het ware welkom ‘onboard’ geheten.

Onboarding is meer dan alleen het vergaren van kennis en vaardigheden. Het gaat ook over het managen van verwachtingen over de rol die de nieuwe medewerker krijgt. Dit begint al voor de fase van werving en selectie. Bovendien stopt onboarden niet na de eerste paar maanden. Het is belangrijk om (nieuwe) medewerkers continu te blijven boeien.

Bekijk hier de plaat waarin Significant Public het onboardingsproces visueel inzichtelijk maakte met behulp van de HR-medewerkersreis (de medewerker die verantwoordelijk is voor de onboarding van nieuwe medewerkers).

Meer weten over de inrichting van een goed onboardingsproces of het maken van een medewerkersreis in uw organisatie? Neem contact met ons op!